Skip to content

Često postavljana pitanja

Već imam FINA ili Certilia (AKD) certifikate koje koristim u radu s drugim servisima. Moram li imati novi certifikat kako bi pristupio vašim aplikacijama?

Ne. Ako već imate FINA ili Certilia (AKD) poslovni certifikat koji koristite u radu s drugim servisima (ePorezna, eREGOS i sl.), ne morate tražiti izdavanje novog certifikata.

Priznaju li se samo FINA certifikati ili je pristup omogućen i s certifikatima drugih izdavatelja?

Uz FINA certifikate priznaju se i certifikati izdani od strane AKD d.o.o. (Certilia) koji je također ovlašteni izdavatelj kvalificranih poslovnih certifikata u RH.

Da li moram imati Windows 10 operativni sustav kako bih koristio vaše aplikacije?

Ne. Minimalna podržana verzija Windows operativnog sustava je Windows 8.

Da li mogu koristiti vaše aplikacije ako imam Linux operativni sustav?

Da. Ako koristite neku od Linux distribucija, možete normalno koristiti naše aplikacije. Upute za konfiguraciju vašeg Linux OS-a možete pogledati ovdje.

Da li je podržan Mac OS X operativni sustav?

Da. Više detalja oko podešavanja računala s Mac OSX operativnim sustavom možete pogledati ovdje.

Koji internet preglednici su podržani?

Podržani preglednici su Google Chrome, Mozilla Firefox i Microsoft Edge.

Inicijalizacija modula za potpisivanje traje predugo. U čemu je problem?

Modul za potpisivanje je klijentska Java aplikacija i brzina učitavanja i pokretanja ovisi između ostalog i o performansama korisničkog računala na kojem se pokreće. U pravilu, učitavanje i pokretanje ne bi trebalo trajati duže od 30 sekundi. Ako nakon više od pola minute modul nije učitan, pogledajte ovdje kako biste vidjeli koje sve korake možete poduzeti ako vam se desi ovakva situacija.

Želim elektronički potpisati podatke, ali me sustav traži da odaberem putanju do upravljačke datoteke kriptografskog uređaja. O čemu se radi?

Detaljnije upute o rješvanju ovog problema možete pogledati ovdje

PDF dokument koji smo preuzeli prikazuje poruku "Valjanost certifikata dokumenta nije poznata.." ili "The validity of the document certification is unknown..". U čemu je problem?

S takvim dokumentom je sve u redu. Poruka se odnosi samo na nemogućnost validacije elektroničkog potpisa usluge unutar vašeg preglednika PDF dokumenata. Da bi elektronički potpis mogao biti ispravno validiran najprije morate podesiti vaš preglednik PDF dokumenata. Kako napraviti potrebna podešavanja možete pročitati ovdje.

Da li je podržan Windows 11 operativni sustav?

Da. Prijava i elektronički potpis trebali bi uredno raditi na Windows 11 OS.